Η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας ΜΟΣΧΙΔΗΣ ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 από τον αείμνηστο Χαρίλαο Μοσχίδη τον πρεσβύτερο και δέχθηκε ιδιαίτερη ανάπτυξη από τον καινοτόμο (και ιδιαίτερα εφευρετικό με σειρά πιστοποιημένων ευρεσιτεχνιών) διάδοχο του, Συμεών Μοσχίδη. Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια συνοδοιπόρος στην ανάπτυξη της επιχείρησης βρίσκεται ο εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς Χάρης Μοσχίδης, ο οποίος πιστός στις οικογενειακές αξίες και με μεγάλη αγάπη για τον χώρο των κεραμικών έχει εξελίξει και αναβαθμίσει τόσο την παραγωγική διαδικασία της επιχείρησης όσο και το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων.

Η επιχείρηση ΜΟΣΧΙΔΗΣ λοιπόν μέσα στα χρόνια μετεξελίχθη από μια μικρή βιοτεχνία τοπικής εμβέλειας σε ένα μεγάλο εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο παραγωγής τόσο τυποποιημένων κεραμικών τούβλων, πλακιδίων και κεραμιδιών όσο και χειροποίητων – παραδοσιακών κεραμικών τούβλων. Παράλληλα, το εργοστάσιο ΜΟΣΧΙΔΗΣ και οι άνθρωποι του εξακολουθούν να είναι πάντα κοντά στις ανάγκες και επιθυμίες των φίλων-πελατών τους για την επίλυση και των πιο δυσεπίλυτων αρχιτεκτονικών αναγκών τους, τη συμβουλευτική αρωγή σχετικά με τις εφαρμογές των κεραμικών προϊόντων τους καθώς και τη σύσταση εξειδικευμένων συνεργείων τοποθετήσεως με τα οποία άλλωστε τηρεί μακροχρόνιες και δοκιμασμένες συνεργασίες.

Βασικός στόχος της εταιρείας ΜΟΣΧΙΔΗΣ δεν είναι απλώς η προσφορά ποιοτικών και αξιόπιστων προϊόντων αλλά η βαθιά κατανόηση των αναγκών και επιθυμιών των φίλων-πελατών με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει η εταιρεία να τις ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Τεχνικές Πληροφορίες

Το εργοστάσιο ΜΟΣΧΙΔΗΣ είναι σήμερα το μεγαλύτερο στο χώρο παραγωγής Διακοσμητικών Κεραμικών Τούβλων – Πλακιδίων χαμηλής υδατοαπορροφητικότητας. Με μισό αιώνα παράδοση μπορεί και εγγυάται την άψογη και συνεπή εξυπηρέτηση των πελατών του.

Τα προϊόντα μας χωρίζονται σε έξι (6) κατηγορίες :
1. Τούβλα Διακοσμητικά Συμπαγή
2. Πλακίδια Επενδύσεων
3. Χειροποίητα Τούβλα , Πλακίδια και Πλάκες που χρησιμοποιούνται τόσο σε σύγχρονες κατασκευές όσο και σε αναπαλαιώσεις εκκλησιών και κτηρίων
4. Κεραμίδια Ισοκέφαλα Βυζαντινού τύπου

5. Χειροποίητα Βυζαντινά Κεραμίδια (Στρωτήρας – Λούκι, Καλυπτήρας – Καπάκι) ιδανικά για την κατασκευή στεγών και τρούλων σε εκκλησίες και μοναστήρια καθώς και σε μοντέρνες κατοικίες και κτήρια

6. Βυζαντινά Κεραμίδια (Στρωτήρας – Λούκι, Καλυπτήρας – Καπάκι)

Τα Διακοσμητικά Κεραμικά Τούβλα , Πλακίδια και Βυζαντινά Κεραμίδια παράγονται σε πολλές διαστάσεις, σε γήινες αποχρώσεις (κόκκινα, κίτρινα και ανάμικτα) με λεία ή ανάγλυφη (επεξεργασμένη) επιφάνεια. Καθώς και χειροποίητη – παραδοσιακή επιφάνεια. Προϋπόθεση της εγγυημένης ποιότητας των προϊόντων είναι η προσεκτική επιλογή της πρώτης ύλης αργίλου, που μεταφέρεται από ιδιόκτητες εκτάσεις στο εργοστάσιο όπου και εφαρμόζονται πρωτοποριακές διαδικασίες επεξεργασίας τους.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων ΜΟΣΧΙΔΗΣ εξασφαλίζεται τόσο από τη σωστή και προσεκτική επεξεργασία των πρώτων υλών όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες που αυτά ψήνονται, από 1020 oC έως 1070 oC, στους τελευταίου τύπου Ευρωπαϊκούς φούρνους του εργοστασίου.
Η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων ΜΟΣΧΙΔΗΣ βασίζεται σε Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στα διεθνή πρότυπα ΕΝ και έχει ως αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται πολύ χαμηλή υδατοαπορροφητικότητα που διασφαλίζεται με τον συνεχή εργαστηριακό έλεγχο ποιότητας από τους επιστημονικούς συνεργάτες.